PANCAKES Z JAGODAMI

PANCAKES Z JAGODAMI

Panacakes to szybki sposób na pyszne i pożywne śniadanie! Szczególnie polecamy racuszki bez cukru ze świeżymi owocami.

Przygotuj:

2 jajka

3 łyżki ksylitolu

1 szkl jogurtu

1 szkl maki pszennej

½ szkl mąki kukurydzianej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklankę jagód

olej do smażenia (kokosowy lub ryżowy)

Przygotowanie? To proste!

Jajka zmiksuj z ksylitolem aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodaj jogurt oraz mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Masę wymieszaj dokładnie z jagodami. Na patelni rozgrzej olej. Placuszki smaż z każdej strony na złoty kolor. Placuszki podawaj z ulubionymi świeżymi owocami.

Mąka kukurydziana to produkt bezglutenowy. Dostarcza organizmowi błonnik, witaminy z grupy B a także takie składniki mineralne jak żelazo, magnez i cynk.