PANCAKES Z JAGODAMI
Panacakes to szybki sposób na pyszne i pożywne śniadanie! Szczególnie polecamy racuszki bez cukru ze świeżymi owocami.
Przygotuj:
2 jajka
3 łyżki ksylitolu
1 szkl jogurtu
1 szkl maki pszennej
½ szkl mąki kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklankę jagód
olej do smażenia (kokosowy lub ryżowy)
Przygotowanie? To proste!
Jajka zmiksuj z ksylitolem aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodaj jogurt oraz mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Masę wymieszaj dokładnie z jagodami. Na patelni rozgrzej olej. Placuszki smaż z każdej strony na złoty kolor. Placuszki podawaj z ulubionymi świeżymi owocami.
Mąka kukurydziana to produkt bezglutenowy. Dostarcza organizmowi błonnik, witaminy z grupy B a także takie składniki mineralne jak żelazo, magnez i cynk.
Najnowsze komentarze